Introductie van de Pantone-kleur van het jaar voor 2022!

  • Geplaatst op

Introductie; PANTONE 17-3938 Very Peri, een volledig nieuwe kleur voor de Pantone Color of the Year 2022. Very Peri is een dynamische, maagdenpalmblauwe tint met een levendige violetrode ondertoon. Het is een kleur met een moedige uitstraling die persoonlijke inventiviteit en creativiteit aanmoedigt. Geïnspireerd door trends in gaming, de groeiende populariteit van de metaverse en de groeiende artistieke gemeenschap in de digitale ruimte, illustreert PANTONE 17-3938 Very Peri de versmelting van het moderne leven en hoe kleurtrends in de digitale wereld zich manifesteren in de fysieke wereld en omgekeerd.

In tegenstelling tot voorgaande jaren heeft Pantone een gloednieuwe kleur gecreëerd als hun Kleur van het Jaar-selectie, die een afspiegeling is van de veranderende tijden waarin we leven. De nieuwe toevoeging aan het Pantone-kleurensysteem staat symbool voor ons gedeelde moment en onze wereldwijde transitie. PANTONE 17-3938 Very Peri geeft een gevoel van verandering weer als we uit een intense periode van isolement komen.

 

PANTONE 17-1938 Very Peri combineert de trouw en standvastigheid van de blues met de energie en opwinding van rood en vertoont een speelse houding en dynamische nieuwe aanwezigheid die persoonlijke expressie aanmoedigt. Als de gelukkigste en warmste van alle blauwe tinten, introduceert Very Peri een krachtige mix van nieuwheid, waarmee de toekomst in een nieuw licht wordt geplaatst. 

 

Hoe wordt de Pantone-kleur van het jaar gekozen?

Elk jaar kammen de kleurexperts van het Pantone Color Institute de wereld uit om kleuren te vinden die alles hebben beïnvloed, van mode, design en kunst tot entertainment, reizen, technologie en zelfs milieukwesties. Met doordachte overwegingen en trendanalyse haalt Pantone inspiratie uit de wereld om ons heen om de kleur (of soms kleuren) te selecteren om wereldwijde trends voor het komende jaar te voorspellen. Dit jaar is het de eerste keer dat Pantone in plaats daarvan een gloednieuwe kleur voor 2022 heeft gecreëerd, waarmee de wereldwijde behoefte aan aanpassingsvermogen wordt erkend. Dit is wat de vice-president van het Pantone Color Institute te zeggen had:

“Het creëren van een nieuwe kleur voor de eerste keer in de geschiedenis van ons PANTONE Colour of the Year educatieve kleurprogramma weerspiegelt de wereldwijde innovatie en transformatie die plaatsvindt. Terwijl de samenleving kleur blijft erkennen als een kritieke vorm van communicatie, en een manier om ideeën en emoties uit te drukken en te beïnvloeden, en om aan te gaan en te verbinden, benadrukt de complexiteit van deze nieuwe met roodviolet doordrenkte blauwe tint de uitgebreide mogelijkheden die voor ons liggen."

 

Hoe de Pantone-kleur van het jaar 2022 voor kleding en mode te gebruiken

Very Peri is warm en vriendelijk met een zorgeloos zelfvertrouwen en een vrolijke houding. In kleding en mode leent deze wispelturige, enthousiaste blauwtint zich voor onvoorspelbare kleurharmonieën en spontane kleurstatements, met een futuristisch gevoel.

 Voor huisdecoratie en interieurdesign

Geef uw interieur een speelse frisheid met de zeer veelzijdige Very Peri. Deze moderne (en gloednieuwe) kleur is geschikt voor een scala aan verschillende materialen, texturen en afwerkingen, en geeft een vleugje kleur om muren, meubels of opvallende woonaccessoires te accentueren.

 

Voor verpakking en multimediadesign

Door de ondertoon van de constantheid en continuïteit van blauw te combineren met de energie en opwinding van rood, brengt PANTONE 17-3938 Very Peri een boodschap van geloofwaardigheid en creativiteit over. Of het nu in een fantasierijk digitaal rijk of in fysieke materialen verschijnt, Very Peri straalt een goedmoedige warmte uit die het oog boeit, waardoor het een ideale tint is voor vele toepassingen van grafisch en multimedia-ontwerp, evenals voor verpakkingen.

 

Al meer dan 20 jaar heeft Pantone's Kleur van het Jaar invloed gehad op productontwikkeling en aankoopbeslissingen in meerdere industrieën, waaronder mode, woninginrichting en industrieel ontwerp, evenals productverpakkingen en grafisch ontwerp.

Vergeet niet dat u hier uw PANTONE Colour of the Year 2022 Limited Edition-gidsen kunt krijgen! Met een beperkte voorraad beschikbaar, zijn deze gidsen volledig uniek en zijn ze gehuisvest in prachtige Very Peri-omslagen - perfect als u uw gids wilt bijwerken.