Pantone-kleur van het jaar 2021 is onthuld!

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Pantone
Pantone-kleur van het jaar 2021 is onthuld!

De Pantone-kleur van 2021 is eindelijk aangekondigd! Heeft de keuze van dit jaar invloed op hoe u ontwerpt? Ontdek de officiële kleur van dit jaar, de keuze zult u misschien verbazen!

Pantone brengt Ultimate Grey en Illuminating samen voor een unie van kracht en hoop 

 

De aankondiging waar we op hebben gewacht van Pantone is eindelijk hier, en dit jaar is de kleur van het jaar een combinatie van twee. Introductie van Ultimate Grey en Illuminating - Pantone heeft deze twee sterke kleuren samengevoegd als een boodschap van blijvende kracht en hoop om ons naar 2021 te brengen. 
 
Deze twee onafhankelijke kleuren zijn gecombineerd om te laten zien hoe verschillende elementen samenkomen om elkaar te ondersteunen. Ultimate Grey, een solide en betrouwbare tint, wordt gecombineerd met het verwarmende en optimistische Illuminating-geel om een gevoel van geluk te creëren dat wordt ondersteund door standvastigheid. 

 

 

Deze sterke kleurencombinatie lijkt op het licht aan het einde van de tunnel en is een teken van dingen om naar uit te kijken in 2021. Dit is niet het eerste jaar dat Pantone twee verschillende kleuren heeft geselecteerd voor hun Kleur van het Jaar (met de combinatie van rozenkwarts en sereniteit terug in 2016). De keuze voor twee kleuren die samenkomen, voelt echter beter dan ooit tevoren, zoals Laurie Pressman, de vice-president van de Pantone Color Institution, het stelt: "We realiseren ons allemaal dat we dit niet alleen kunnen doen." 

 

 

Hoe de kleur van het jaar wordt gebruikt

De afgelopen 20 jaar heeft de Pantone-kleur van het jaar een grote invloed gehad op productontwikkeling en aankoopbeslissingen voor een verscheidenheid aan industrieën. Van mode en woninginrichting tot industrieel design en productverpakkingen, Pantone's Kleur van het Jaar voor 2021 zal een enorme inspiratiebron zijn.

Hoe de kleur van het jaar wordt gekozen

De kleurexperts van het Pantone Color Institute zoeken de wereld af naar nieuwe kleurinvloeden in alles, van de entertainmentindustrie, reizen, kunst, mode, design, nieuwe technologie en milieukwesties. De uiteindelijke kleur wordt beïnvloed door wat ze vinden dat plaatsvindt in onze mondiale cultuur die dient als uitdrukking van een stemming of houding. Het is daarom geen verrassing dat de kleur van het jaar voor 2021 zo hoopvol en krachtig is.

 

Winkel Pantone Ultimate Gray & Illuminating.