Welke kleurgids heeft u nodig?

www.kleurgidsen.nl heeft de meest gebruikte kleurboeken in het assortiment van vrijwel alle bekende fabrikanten. Er zijn veel gidsen en kleurbibliotheken op de markt. Kleurgidsen levert de meest populaire kleurgidsen van PANTONE, RAL, DCS en NCS, voor de professionele grafische gebruiker, designers, productontwikkelaars, verfindustrie, textielindustrie, etc.

Welke Pantone gids of kleurboek heeft u nodig?

Een korte uitleg welke gidsen door Pantone worden geleverd en hoe het werkt PMS (Pantone Matching System)Pantone Graphics & Print

Pantone Formula Gids

Het bekende PMS kleurnummer systeem van Pantone wordt wereldwijd het meest gebruikt voor het 'vastleggen' van kleur, meestal voor grafische toepassing maar ook steeds meer voor bedrijven die de kleur van hun product eenduidig willen vastleggen. Kleurnummers hebben 3 of 4 cijfers met een 'C' (coated) of 'U' (uncoated) aan het eind. PMS kleuren worden ook wel Solid kleuren of Spotkleuren genoemd. De PMS kleuren worden aangemaakt door een aantal PMS basiskleuren (Basic Colors) in een bepaalde verhouding te mengen. Sinds april 2016 zijn er 112 nieuwe kleuren aan de PMS reeks toegevoegd. Alle 1867 PMS kleuren en de mengverhoudingen staan in de Pantone 'Formula Guide (C+U), de meest populaire gids van Pantone. Eén gids met alle kleuren op Coated (C) papier gedrukt en één gids met alle kleuren op Uncoated papier (U).
Bekijk hier de PANTONE PLUS Formula Guide

Pastels en Neon gids

Voor pastel en fluorescente kleuren heeft Pantone een speciale gids gemaakt. De 900-nummers zijn Neon-kleuren en de 9000-nummers zijn de pastelkleuren. Zowel de Coated als de Uncoated pastel en Neonkleuren staan in de Pastel & Neon gids (C+U)
Bekijk hier de PANTONE PLUS Pastels & Neons

Pantone Metallic gidsen


Er zijn twee (2) Pantone Metallic gidsen: de gewone (oude) Metallics gids serie met 8000-nummer die nog veel gebruikt wordt en de nieuwe Pantone Premium Metallics serie met 10.000-nummers waarin de nieuwere metallic kleuren staan. Ook deze kleuren van beide Metallic gidsen worden Pantone ‘solid’ kleuren genoemd en worden door middel van speciale menging van de Pantone basis Metallic kleuren gemaakt.
Bekijk hier de PANTONE PLUS Metallics
Bekijk hier de PANTONE PLUS Premium Metallics
Bekijk hier de PANTONE PLUS Metallics Set

Pantone ColorBridge gids

Dit is de handigste en zeer populaire PMS gids voor niet-drukkers. Iedere kleur heeft 2 velden: links de PMS-kleur (zoals gedrukt in de Formula gids) en rechts de dichtstbijliggende kleur als deze PMS kleur in CMYK (4 drukkleuren) zou moeten worden gedrukt. Tevens worden per kleur de sRGB en HTML waarden vermeld - voor het specificeren van kleur voor computer en internet. Handige en zeer populaire gids met in totaal 1867 kleuren. In een Coated en Uncoated uitvoering. Wordt meestal als set verkocht.
Bekijk hier de PANTONE PLUS Color Bridge (Coated)
Bekijk hier de PANTONE PLUS Color Bridge (Uncoated)
Bekijk hier de PANTONE PLUS Color Bridge (Coated & Uncoated)

Pantone CMYK gids

Deze gids (vroeger de 4-color Process Guide) heeft alléén CMYK waarden en eigen Pantone DE of DS nummers. Het betreft hier in totaal 2868 kleuren. LET OP: dit zijn géén PMS nummers. Dit is een CMYK gids van Pantone met per kleur de percentages CMYK voor 4-kleurendruk. Coated en Uncoated.
Bekijk hier de PANTONE PLUS CMYK (Coated & Uncoated)

Patches, Swatches of Chips


Naast de Pantone kleurenwaaiers heeft Pantone z.g. stalenboeken. Patches, Swatches of Chips zijn allemaal namen voor de Pantone kleurstaaltjes die als losse delen uit een boek te halen of uit een pagina te scheuren zijn. De meeste Pantone gidsen zijn zowel als waaier als in chipsvorm (met uitscheurbare staaltjes) te krijgen. De uitscheurbare staaltjes zijn ongeveer 20 x 20 mmPantone voor Fashion, Home & Interior

Pantone heeft naast de bekende PMS gidsen een aantal speciale gidsen voor textielkleuren, kleuren die op textiel haalbaar zijn. De kleurcodering is XX-XXXX gevolgd door TCX (kleur op katoen) of TPX (textielkleur-simulatie op papier, oude gids) of TPG (textielkleur-simulatie op papier, de nieuwe gids). Totaal 2310 kleuren (inclusief 210 nieuwe kleuren sinds 2016).
Bekijk hier de Fashion & Home serie

De TPX nummer zijn omgezet naar TPG nummers. TPG betekent Textielkleuren op Papier Green – en met Green wordt bedoeld: op een “green” biologisch afbreekbare papiersoort. De nummers zijn hetzelfde gebleven, de kleuren zijn op een fractie na hetzelfde gebleven. Kleine afwijkingen kunnen zijn ontstaan door de gewijzigde papiersoort.

Onderstaand de gidsvarianten:

  1. Pantone Fashion, Home & Interiors gids op papier – waaier met 2320 kleuren sinds 2016, voor specificatie van kleur voor niet-stoffen materialen, zoals mode-accessoires, meubelen, interieur, cosmetica, verf, etc 

  2. Pantone Fashion & Home Cotton Planner: 2310 katoenen kleurstalen van 16x16mm in een boek gebundeld. 

  3. Pantone Fashion & Home Cotton Passport: 2310 katoenen kleine kleurstalen, per kleurfamilie vastgelijmd in een klein broekzakformaat boekje van 12,5x20cm. 

  4. Pantone Fashion, Home & Interiors Color Specifier op papier: 2310 kleuren, voor specificatie van kleur voor niet-stoffen materialen, zoals mode-accessoires, meubelen, interieur, cosmetica, verf, etc, met van iedere kleur 6 uitscheurbare kleurstaaltjes.
  5. Pantone Fashion & Home: overige boeken – er zijn nog enkele uitgebreide uitvoeringen – neem contact op voor meer informatie. Pantone overige producten

Pantone heeft nog veel meer producten. Bijvoorbeeld Pantone Plastics Standard Chips, Pantone Forecast boeken, Pantone kleurbeoordelingsystemen, Pantone kleurmeters, etc.

Neem voor meer informatie kontakt op met Kleurgidsen.nl op 070 8200274 of via [email protected]

Pantone ColorManager

Deze app is een gratis download na registratie met het serienummer van uw kleurenboek op https://www.pantone.com/pages/MYP_myPantone/mypProductRegistration.aspx.RAL kleurgidsen

RAL gidsen zijn in een aantal varianten beschikbaar en worden vooral toegepast in de verf, home en decoratiemarkt. Er is helaas géén tabel beschikbaar die RAL omzet naar Pantone nummers en omgekeerd. Er bestaan op internet wel tabellen, maar geen idee of die goed zijn. Er zijn verschillende modellen voor verschillende toepassingen.
Bekijk hier de RAL gidsenDSC boeken

Digital Color System (DCS) boeken zijn ontstaan vanuit de wens van designers om te weten hoe de kleur er op papier uit komt te zien als ze in een design een bepaalde CMYK kleurkeuze maken – een ‘must have’ voor iedere designer die in CMYK opmaakt.

  1. DCS boek Pro – dit boek bestaat uit in totaal 65.000 CMYK combinaties in stapjes van 5%. Een onmisbaar naslagwerk dat thuis hoort op iedere design afdeling.
  2. DSC boek- mini - Digital Color System (DCS) boeken in mini editie – handzamer formaat en makkelijker mee te nemen, 20.000 CMYK combinaties in stapjes van 10%.

Bekijk hier de DSC boeken

Heeft u meer informatie nodig? Bel ons dan even op +31 70 8200274 of stuur een email naar [email protected]

Powered by Lightspeed